0

sushi 150Sushi here, sushi there, I love my sushi everywhere! Wij krijgen van sushi geen genoeg en als het niet zo prijzig was (de echt lekkere dan), dan zouden we het liefst elke dag sushi eten. Bovendien is het ook nog eens gezond! Verse vis, rijst en zeewier: gezonder kan je het bijna niet krijgen. Maar is dit eigenlijk wel waar?

Natuurlijk is er in principe niets mis met vis en rijst. In tegenstelling: sushi bevat omega 3 vetzuren en eiwitten die helpen om hart en vaatziekten tegen te gaan. Het probleem is echter dat als je aan je dagelijkse portie vetzuren en eiwitten wilt komen, je dan enorm veel stukjes moet eten. Om een voorbeeld te geven: op een stukje nigiri zit 5 gram vis tegenover 140 gram dat wordt aangeraden.

En daar gaat het vaak mis. Wij eten als Nederlanders zoveel sushi in één portie, dat het ongezond gaat worden. Ten eerste neem je enorm veel calorieën in, omdat je maar door blijft eten. Daarnaast krijg je door zo’n grote hoeveelheid rijst enorm veel suikers en koolhydraten binnen, waardoor je insuline de lucht in schiet en als klap op de vuurpijl neem je dan ook nog eens een bakje soja bij je sushi, dat veel meer natrium bevat dan dagelijks is ‘toegestaan’. Ook niet echt lekker voor je zoutinname.

Hoe blijven Japanners dan zo gezond? Ook dat is een misconceptie. In Japan wordt net als hier sushi alleen op speciale gelegenheden gegeten, alleen dan niet in van die monsterachtige porties.

Oké, we kunnen niet beloven te stoppen met sushi eten, maar misschien moeten we er wel iets minder van gaan eten. Ook wel handig voor de portemonnee.

  • sushi 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties