0

framboos 150Je bent tegenwoordig pas écht gezond bezig als je je eigen moestuin hebt en je ‘vergeten groenten’ vers van je tuin in de pan legt. Maar zoals we vaker zien met food hypes, blijkt de helft ervan vaak een mythe te zijn.

Het imago van diepvries eten is misschien ook niet om over naar huis te schrijven, als je denkt aan vissticks en burgers. Toch blijkt diepvries eten niet zo ongezond te zijn als we dachten en in sommige gevallen zelfs gezonder te zijn dan vers eten.

Fruit blijkt bij uitstek goed ingevroren te kunnen worden: nadat het fruit geplukt is, verliest het namelijk 80 procent van zijn vitamine C. Bij ingevroren fruit blijven vitamines en andere voedingsstoffen gewoon intact.

Een ander product waar wij vaak van denken dat dit vers het best gegeten kan worden, is vis. Maar ook hier blijkt dat de ingevroren variant meer voedingstoffen bezit dan de verse. Zodra de vis uit de zee word gehaald begint eigenlijk al gelijk het bedervingsproces. Bovendien kan ‘verse’ vis van de visboer tot drie weken in het schap liggen en is daardoor minder vers dan vis uit de vriezer.

Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je volgende keer een toetje met ingevroren fruit serveert!

  • framboos 500

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties