0

Nina Agdal shows off her long legs and huge smileIn de zomer draag je het liefst zo min mogelijk kleding: een luchtig zomerjurkje met slippertjes, een shortje met een hemdje en sandaaltjes of alleen een bikini.

Toch blijkt nu uit een onderzoekuit de Grazia in opdracht van winkelketen C&A, dat 63 procent van de vrouwen in de zomer méér experimenteert met hun kleding dan in de winter. Dat komt onverwacht!

Ook zegt 58 procent van de vrouwen meer kleding te kopen voor de warmste maanden van het jaar. Dat komt waarschijnlijk doordat maar liefst tachtig procent van de ondervraagden zich aantrekkelijker voelt als de zon schijnt. En hier blijkt een kern van waarheid in te zitten; de helft van de vrouwen geeft aan meer sjans te hebben bij mooi weer.

Voor 44 procent van de vrouwen geldt dat ze een zomergevoel krijgen van het shoppen. En dat komt ons wel bekend voor! Wie herinnert zich niet de dagen dat we over een dikke catalogus heen gebogen zaten om nieuwe kleren uit te zoeken voor vakantie?

Ook kwam er uit het onderzoek naar boven dat 34 procent van de vrouwen als eerste een topje uit de kast trekken op een warme dag. Voor 26 procent geldt dit voor een luchtig zomerjurkje en 20 procent kiest het eerst voor een paar slippers.

Voor een gewone zomerdag geeft 42 procent aan dat een zomerjurkje het favoriete kledingstuk is. Hierna volgt de lange jurk en de slippers. Broeken worden dus gauw achter in de kast gestopt en wij kunnen niet anders dan het hier mee eens zijn!

Voor festivals geldt dat er het liefst naar een short met sneakers wordt gegrepen. Echter is voor vijftig procent van de vrouwen de zonnebril het favoriete zomerse item.

  • Nina Agdal shows off her long legs and huge smile
    Model Nina Agdal experimenteert ook graag met haar kleding in de zomer

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties