0

Skinny jeansTien jaar geleden keken we allemaal argwanend naar de skinny jeans, die we toen nog afgrijselijk vonden… Fast forward en de rollen zijn omgekeerd. Langzaam, maar zeker wurmt de flared jeans zich toch terug in onze harten én kast. Wat blijkt? Deze broek is beter voor je gezondheid…

Als je een keer in een beetje te kleine, non-stretch, skinny hebt gelopen dan ken je het gevoel misschien wel: alsof je knieën uit je broek gaan barsten, omdat je zo nodig moest bukken om je pen op te rapen. Niet prettig. Een Australische vrouw die in haar skinny jeans ging verhuizen bewees aan de wetenschap dat hurken in een nauwsluitende broek écht niet goed voor je is.

Na urenlang op haar hurken te hebben gezeten bij een verhuizing kon de Australische namelijk niet meer opstaan en al helemaal niet meer lopen. Eenmaal in het ziekenhuis moesten de dokteren haar spijkerbroek van haar lichaam afknippen en wat ze ‘vonden’ waren opgezwollen benen en enkels en tenen die ze niet meer kon bewegen.

Dit voorval is besproken en onderzocht in Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry en de conclusie was dat langdurig hurken in een skinny jeans spier- en zenuwschade kan aanrichten. 

  • Skinny

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties