0

11265953_764586646994664_949117413_nAls fashionista is het moeilijk om je voor te stellen dat je ergens méér van houdt dan je allernieuwste Chanel tas, Louboutin hakken of Dior zonnebril. Misschien moet zelfs je familie het afleggen tegen de overweldigende liefde die je voelt voor je Valentino jurk of Hermès portemonnee. Wees gerust: je bent niet de enige.

Er zijn zelfs zóveel vrouwen die beweren te ‘houden van’ hun materiële bezittingen, dat een stel onderzoekers heeft besloten om uit te zoeken of we inderdaad meer liefde kunnen voelen voor onze bezittingen dan voor bijvoorbeeld vriendlief. Om dit te achterhalen werd een groep proefpersonen onderzocht die al lange tijd een vaste relatie hebben. Hun hersenactiviteit werd gemeten terwijl ze foto’s te zien kregen van hun partner, hun beste vriendin en het logo van hun favoriete merk.

Wat blijkt? De liefde die je voor je it-bag voelt en die je voor je vriend voelt uiten zich in andere hersengebieden en is dus niet te vergelijken. De gebieden die actief werden bij het zien van je beste vriendin zijn echter wél dezelfde als bij het zien van je lievelingslabel. Oeps… De conclusie van de onderzoekers is dat liefde voor en loyaliteit aan merken dus anders in elkaar steekt dan een amoureuze relatie, maar dat vriendschappen er verdomd veel op lijken.

Bron: Is it Really Love?

  • Sincerely Jules tas
    @sincerelyjules: "The happiest with flowers and new bag! @ModaOperandi #momustown @liketoknow.it www.liketk.it/1qnru #liketkit"

(Beeld: www.instagram.com/sincerelyjules)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties