0

menstruatie 150Stress op werk, gedoe met vrienden, kinderen die naar school moeten en anders wel een zeurende partner. De hedendaagse vrouw heeft veel ballen die ze omhoog moet houden. Daarnaast heeft Moeder Natuur ons ook nog eens gezegend met akelige hormoonschommelingen die onze emoties flink in de war kunnen schoppen.

Nieuw onderzoek wijst echter uit dat onze rotbuien juist ons sterkste punt zijn en niet onze zwakte. De hormoonschommelingen zorgen namelijk voor ons zorginstinct: onze drang om het iedereen naar zijn zin te maken. Hierdoor vinden wij het niet erg ons constant aan te passen aan anderen en onverwachte gebeurtenissen.

Dat onze partners en/of kroost het soms moeten ontgelden door evolutionair bepaalde eigenschappen moeten zij dus maar accepteren. Zelfs als we niet te genieten zijn is het namelijk alleen maar uit liefde voor hen.

Helaas proberen we op het moment meer dan ooit al onze hormonen onder controle te houden. We slikken ze als anticonceptiemiddel, als antidepressivum en ga zo maar door. Terwijl we eigenlijk zouden moeten luisteren naar onze natuurlijke hormoonhuishouding. Die kan ons namelijk alles vertellen dat we moeten weten.

Twee voorbeelden van wat we te danken hebben aan onze hormonen:

1. Alfa mannetjes
Rond onze ovulatie zijn we op zoek naar alfa mannetjes, mannen met goede genen die voor sterke gezonde kinderen zouden zorgen. Die flirt-sessie met de grootste, kwallerigste opschepper in de bar is dus volledig te wijten aan je genetische materiaal!

2. Feromonen
Hormonen zijn het eerste wat je aantrekt in een man. Onbewust ruik je zijn feromonen die je kunnen vertellen of jullie een goede genetische match zijn om baby’tjes te maken. Dit is ook waarom je het niet erg vindt als je vriend na zijn gymsessie in z’n bezwete shirt bij je op bank duikt, de feromonen vliegen dan in het rond en maken je als het goed is dol verliefd op hem.

  • menstruatie 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties