0

snacks 150Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je maar niet kan stoppen met eten en de hele dag door trek hebt in lekkere snacks, zelfs wanneer je net een maaltijd op hebt. Dit is niet zo vreemd, want er zijn heel veel factoren die ervoor zorgen dat we maar honger blijven houden en deze zijn behoorlijk verrassend.

Volgens onderzoek heb je meer trek in lekkere dingen als je te weinig uren geslapen hebt: dit effect is vooral van invloed op vrouwen. Als je niet aan de acht uur slaap per dag komt, eet je gemiddeld 300 calorieën per dag meer en wij hebben veel meer honger dan mannen die ook niet aan genoeg slaap komen. Daarnaast krijg je over de gehele dag meer zin in voedsel als je staand gegeten hebt. In de ochtend snel je ontbijtje eten aan het aanrecht zorgt er dus voor dat we veel sneller weer gaan eten. De signalen die naar je hersenen worden gestuurd dat je vol zit krijgen door het gehaast niet genoeg tijd.

Zelfs het nieuws zorgt ervoor dat jouw trek maar niet verdwijnt op een dag. Als we op het 8 uur journaal te horen krijgen dat het economisch nog steeds niet goed gaat, gaan we veel meer calorieën eten en dan maakt zelfs de smaak ons niets uit. Dit komt door ons overlevingsinstinct die op dat moment inslaat als we zulk slecht nieuws te horen krijgen. Volgens de onderzoekers gingen de mensen die een tijd geen nieuws keken of alleen naar positieve berichten luisterden, veel minder calorierijk voedsel eten.

Krijg je een schuldgevoel als je nog zin hebt in dat ene koekje, je kan hem dan beter opeten dan laten staan. Door het schuldgevoel smaakt het eten lekkerder, heb je er juist meer zin in en eet je er uiteindelijk veel meer van. Wat zelfs nog vreemder is, is dat we door onze mobiele telefoons en tablets meer naar binnen gaan werken: dit komt door het blauwe licht wat van de apparaten afkomt. Een kwartier nadat je in contact bent geweest met dit licht krijg je al zin in eten. Dus misschien moeten we toch minder op onze apparaatjes kijken en blijven we daardoor een stuk slanker.

  • snacks 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties