0

rennen 150Door de nieuwe fitness en health trends slaan sommige mensen een beetje door. Ken jij ook iemand die al maanden geen suiker, koolhydraten of gluten heeft aangeraakt of iemand die iedere dag 20 kilometer rent, buikspier kwartier doet én yoga? Jaloers hoef je er in ieder geval niet op te zijn!

Een té extreem sportregime is namelijk ontzettend slecht voor je lichaam, toont nieuw onderzoek aan. Ga je namelijk overboard met je fysieke activiteit dan loop je een verhoogd risico op tanden die uitvallen, geheugenproblemen, een verminderde sex drive, vruchtbaarheidsproblemen en hartproblemen.

Je kan vooral last krijgen van deze klachten als je te snel en te extreem gaat sporten. Opbouwen is in zo een geval het toverwoord. Zorg ervoor dat je langzaam je conditie en spierkracht opbouwt, zo verklein je de kans op nare gevolgen van je ‘gezonde’ voornemens.

Ben je aan het sporten geslagen om fitter te worden, dan is het dus verstandiger om rustig rondjes van vijf kilometer te rennen dan serieus te trainen voor een marathon.

  • rennen 500

(Beeld: www.instagram.com/nikerunning)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties