0

Je kent het waarschijnlijk wel: een droge huid, extra velletjes, kloofjes… De huid heeft in het najaar veel te verduren. Kou en snijdende wind laten hun sporen nou eenmaal achter.

Het is dan misschien ook geen verrassing dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen hier last van heeft. Als gevolg van de gure weersomstandigheden ondervindt 63 procent van de dames dat de huid in de winter extra verzorging nodig heeft. Deze vrouwen geven hun velletje dan ook wat extra’s. Slechts 22 procent past haar huidverzorgingsroutine in dit seizoen niet aan. Dit blijkt uit onderzoek van Bio-Oil onder ruim 700 vrouwen.

Handschoenen, mutsen en sjaals worden door velen weer uit de kast gepakt en de helft van de vrouwen smeert zich vaker in met huidolie of een bodylotion. Ook wordt zeep bewust minder gebruikt of zelfs vermeden. Twee derde van de vrouwen geeft aan in dit seizoen andere producten te gebruiken dan in de zomer. Tevens zegt 16 procent in de winter meer geld uit te geven aan huidverzorgingsproducten.

Vrijwel alle vrouwen willen er in de winter net zo mooi uitzien als in de zomer. Dé tips om een echte winterbeauty te worden zijn volgens de Nederlandse vrouwen:
1. Voldoende nachtrust (77%)
2. Het drinken van voldoende water (71%)
3. Het insmeren van de huid met een verzorgende olie of crème na het douchen (64%)
4. Het eten van rauwe groenten, zoals wortels, tomaten en komkommer (47%)
5. Het scrubben van de huid (43%)
6. Het eten van meervoudig onverzadigde vetten (41%)

Meer dan de helft van de vrouwen verzorgt haar huid in het najaar extra

www.bio-oil.com

(Tekst: Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties