0

Isabel Marant pour H&MAan welke BN’er denk jij bij de vraag wie de mooiste lippen van Nederland heeft? Blijkbaar schoot er bij veel mensen Froukje de Both door hun hoofd, want de presentatrice gaat er met de eer vandoor.

Tenminste, dat blijkt uit onderzoek van Kruidvat. De drogisterij vroeg aan ruim 600 Nederlanders wie er volgens hun de allermooiste lippen heeft van ons land. 18 procent koos daarbij voor Froukje de Both, op de voet gevolgd door Hannah Verboom en Carice van Houten.

Opvallend detail dat naar voren kwam tijdens het onderzoekje is dat veel vrouwen helemaal niet dromen van volle lippen à la Doutzen Kroes en het topmodel kreeg dan ook maar 9 procent van de stemmen. Twee derde van de ondervraagden gaf zelfs aan helemaal geen vollere lippen te willen.

Wat willen we dan wel? Vooral verzorgde lippen! Vier op de tien vrouwen gebruikt elke dag lipcosmetica waarbij roze veruit de populairste kleur is, gevolgd door nude tinten en rood. We hebben gemiddeld tussen de één en vijf lipproducten is ons bezit en negen procent van de vrouwen heeft een collectie van meer dan 21 producten.

Voor de mannen hoeven het trouwens niet te doen. Hoewel wij ons vaak sexy voelen met een kleurtje op onze lippen, wil ruim één derde van het mannelijke geslacht niet zoenen met een vrouw die lipstick op heeft.

Dit zijn de mooiste lippen van Nederland.

Dit zijn de mooiste lippen van Nederland.

Actrice Hannah Verboom ging er met de tweede plek vandoor.

Actrice Hannah Verboom ging er met de tweede plek vandoor.

En Carice van Houten eindigde als derde.

En Carice van Houten eindigde als derde.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties