0

heelspain150Wie mooi wil zijn, moet pijn leiden want die killer heels liggen niets voor niets in de kledingkast: deze moeten wel gedragen worden. Orthopedisch chirurg Simon Moyes denkt daar anders over. Hij is er namelijk van overtuigd dat je door fashionable kleding lichamelijke klachten kan krijgen.

Misschien wel handig om even te kijken naar je kledingkast want volgens Simon Moyes loop je meer risico als een kledingstuk niet helemaal goed zit. Denk maar aan te strakke schoenen, zware sieraden en grote volle tassen. Voetzolen kunnen sneller gaan ontsteken als je schoenen niet passen en door zware tassen loop je eerder het risico een ontsteking op te lopen in de schouders.

Daarnaast is het altijd handig om op je houding te letten. Ook flipflops zijn niet zonder gevaar: vooral als je voeten wat meer steun nodig hebben dan zijn flip flops niet het beste voor je voeten. Het schijnt namelijk dat als je veel op flipflops loopt, de bindweefselband eerder kan gaan ontsteken.

Dus als je denkt dat alleen hoge hakken kunnen lijden tot lichamelijk klachten, dan heb je het volgens Simon Moyes mis. Voor alle vrouwen die écht niet zonder hun hoge hakken de deur uit kunnen stappen heeft hij een tip: probeer zo veel mogelijk je hakken regelmatig met elkaar af te wisselsen voor een platter model.

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties