0

Celebrity Tweets 05-11-2013.Ben jij zo iemand die de hele dag supermoe is? Lig jij het liefst de hele dag in bed of voor de televisie? Ga je liever naar de sportschool, maar kun je je er écht niet toe aanzetten? Dan is er binnenkort misschien een oplossing voor jou!

Wetenschappers van de Universiteit van Aberdeen suggereren dat er een pil gemaakt kan worden die luiheid tegengaat. Zij hebben namelijk ontdekt dat een bepaald gen er voor zorgt dat de ene persoon luier is dan de ander. Je vraagt je misschien af waarom dat dan erg is en dat zullen we even uitleggen: mensen met dit gen hebben veel meer kans op gewicht- en gezondheidsproblemen.

Door een onderzoek bij muizen werd er vastgesteld dat er in de hersenen een eiwit wordt geproduceerd dat effect heeft op het gehalte dopamine in de hersenen. En dopamine is het stofje dat er voor zorgt dat iemand zin krijgt om te bewegen. Toen de wetenschappers diezelfde muizen een middel gaven die dopamine activeert, bleken de muizen ineens een stuk actiever en dunner dan ooit te worden.

De onderzoekers denken nu dat dezelfde behandeling kan werken bij mensen. Wat denk jij? Is het iets voor jou?

Bar Refaeli: "Lazy saturday"

Bar Refaeli: “Lazy saturday”

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties