0

RESEARCH avocadoZo in de tweede week van het nieuwe jaar zijn er hoogstwaarschijnlijk al een heleboel goede voornemens gesneuveld. Van het sporten is nog niks terecht gekomen en ook dat minder eten lijkt moeilijker dan gedacht.

Misschien dat dit weetje je bij dat laatste enigszins kan helpen. Uit onderzoek van de Loma Linda Universiteit blijkt nu dat een halve avocado toevoegen aan de lunch voor een verzadigd gevoel en minder trek in een volgende maaltijd zorgt. Onder 26 gezonde proefpersonen met overgewicht vond het onderzoek plaats. Ze kregen allemaal een standaard ontbijt en bij de lunch aten ze drie verschillende dingen. Een lunch zonder avocado, een lunch met avocado als vervanging voor een ander ingrediënt en een lunch waar de halve avocado aan werd toegevoegd.

Na de lunch werden de proefpersonen gevraagd aan te geven hoeveel trek ze hadden of ze zich vol voelden en of ze trek hadden in een volgende maaltijd. Vrijwilligers die een halve avocado aan hun lunch hadden toegevoegd, bleken drie uur na de lunch 40 procent minder trek te hebben dan zonder avocado, daarnaast voelden ze zich meer verzadigd.

Wel zitten er in een halve avocado 112 calorieën die ook voor een voller gevoel kunnen zorgen.

BP_00235774

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties