0

citroen 150Drink elke ochtend een glas warm citroenwater om de dag goed te beginnen en je lichaam een gezonde boost te geven. Veel celebs zweren bij het wondermiddeltje en dat is ook niet zo heel gek; het is een zeer praktische manier om je lichaam mee te ontgiften.

We weten eigenlijk niet beter dat citroenwater heel veel voordelen voor onze gezondheid heeft, maar wat zijn eigenlijk de con’s van dit goedje? Wij hebben het voor je uitgezocht en de pro’s en con’s voor je op een rijtje gezet, zodat jij precies weet wat je moet doen zodat het drankje gezond blijft.

Pro’s
Volgens Wagnerhealth hebben citroenen onwijs veel voordelen. Het goedje bevat namelijk kalium, calcium, vitamine c, pectine vezels en elke stof heeft weer een goede werking op onze gezondheid. Kalium is bijvoorbeeld heel goed voor het hart, hersenen en zenuwstelsel. Vitamine C geeft een boost aan het immuunsysteem en helpt bij het herstellen en onderhouden van het botweefsel. Volgens healthyfoodhouse zijn citroenen ook nog eens goed voor je huid, omdat je bloed wordt gezuiverd door de Vitamine C. Daarnaast kan vitamine C er ook voor zorgen dat grove poriën worden verkleint. Ook is citroenwater een goede manier om je lichaam te ontgiften en kan het de werking van de lever versterken en worden alle pH levels van je lichaam in balans gehouden.

- Goed voor de huid
- Goed voor hart en hersenen
- Werkt ontgiftend
- Werkt ontspannend
- Geeft boost aan immuunsysteem

Con’s
Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat citroenen erg zuur zijn: dit betekent dat je tanden ervan aangetast kunnen worden. Volgens Superhumancoach kun je daarom maar beter door middel van een rietje het water drinken, zodat je dit kunt voorkomen. Mocht je vaak last hebben van brandend maagzuur dan kun je citroenwater beter laten staan. De citroen kan je maag dan verder gaan irriteren en dat is natuurlijk geen pretje.

- Zuurheid kan tanden aantasten
- Vermijden bij last van maagzuur

Het moge duidelijk zijn, dat de nadelen het niet opwegen tegen de voordelen. Wist je trouwens dat je jouw ochtendkoffie heel goed kunt vervangen door een glas warm citroenwater? Je zal daar echt de voordelen van proeven, vooral nu je weet wat alle pro’s zijn van dit goedje.

Recept citroenwater van Moderne Hippies
Benieuwd hoe je citroenwater maakt? Wij vonden een makkelijk recept op Modernehippies.nl. Je hebt in totaal 200ml warm water nodig en sap van 1/4 citroen. Voeg eventueel een snufje cayennepeper toe om je lichaam nog beter te ontgiften én vergeet niet om te drinken door een rietje. Tussen het drinken van je citroenwater wacht je een half uur voordat je begint aan het ontbijt. Is de citroen te zuur voor je? Voeg dan wat honing aan het citroenwater toe voor de smaak et voilà!

  • citroen
  • khloe
    @khloeKardashian: you're welcome!!

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties