0

3e4eb954f15b4016380acabd93e601cbDe meeste van ons zijn opgevoed met het idee dat koemelk gezond is. Nu lijken veel onderzoeken het tegenovergestelde te stellen. Koemelk blijkt slecht voor de darmen te zijn, het verouderingsproces te versnellen en dun wordt je er ook niet echt van.

Hoewel veel artsen blijven zeggen dat koemelk in kleine hoeveelheden geen kwaad kan, is een gezondere variant altijd het proberen waard. Wij hebben daarom hieronder vijf verschillende alternatieven voor koemelk voor je op een rij gezet.

1. Lactosevrije melk
Voornamelijk een aanrader voor mensen die lactose intolerant zijn en door het drinken van melk last krijgen van hun stoelgang. Bij deze melk wordt tijdens de productie de lactose van de melk gesplitst in glucose, waardoor de melk ook iets zoeter smaakt dan koemelk. Lactosevrije melk bevat overigens wel dezelfde hoeveelheid vet als normale melk.

2. Geitenmelk
Het belangrijkste verschil tussen geitenmelk en koemelk zijn de verschillende vetzuren. De vetzuren in geitenmelk worden niet omgezet in lichaamsvet. Verder heeft geitenmelk een hoog gehalte van oligosachariden, meervoudige koolhydraten, die de dikke darm helpen bacteriën tegen te gaan.

3. Sojamelk
Al een tijdje één van de populairste vervangers voor de gewone melk. Het bevat dezelfde hoeveelheid proteïne die normale melk bevat, maar is veel minder vet en heeft dus een minder slechte invloed op je cholesterol. De populariteit van de soja staat echter ook onder druk: voor het verbouwen van de sojaboon worden namelijk veel bomen in het Amazone gebied gekapt.

4. Rijstmelk
Vanwege de hoge mate van arsenicum, een giftige stof dat in ons drinkwater terechtkomt, wordt rijstmelk afgeraden aan kinderen onder de vijf jaar. Voor mensen met een allergie voor koemelk en soja kan rijstmelk echter een uitkomst bieden.

5. Amandelmelk
Naast dat lactose niet goed voor je blijkt te zijn, is het ook nog eens afkomstig van een dierlijk product. Amandelmelk is dus perfect voor mensen die meer plantaardig willen eten. Bovendien bevat het de helft van calorieën in vergelijking met halfvolle melk.

Wil je zelf een keer amandelmelk maken? Kijk dan naar het filmpje hieronder hoe!

  • 500

www.pinterest.com

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties