0

bond street london 150De webshops poppen uit de grond als champignons en dat is niet zo gek ook; het is een stukje makkelijker dan een eigen winkelruimte te hebben met maandelijks hoge lasten. Toch kunnen de dure merken niet zonder een fysieke shop. Maar wat is nou de duurste plek in Europa om een winkel te hebben?

Misschien denk je dat aan Parijs of Milaan maar de bestemming ligt nog dichterbij dan die twee: Londen. Als je als ondernemer in Bond Street, een relatief kleine straat van 150 meter lang, een winkelruimte wil huren dan kost het per vierkante meter ruim 10.000 euro per jaar. Je kunt in die straat onder andere Victoria’s Secret, dure designers en veel sieradenwinkels vinden.

De tweede duurste straat ter wereld is de Bahnhofstrasse in het Zwitserse Zurich met een huurprijs van 7.258 euro per vierkante meter per jaar. Daarna komt de Champs Élysées in Parijs en op de vierde plek staat de Via Monte Napoleone in Milaan. Stoleshniov Pereulok in Moskou eindigt op de vijfde plaats.

De top tien wordt afgesloten door shopping streets in Rome, Genève, München, Berlijn en Stuttgart. De duurste winkelstraten ter wereld? Dat zijn nog altijd Fifth Avenue in New York en Causeway Bay in Hong Kong.

  • dior winkel bond street
    De Dior winkel in de Bond Street in Londen tijdens Vogue's Fashion Night Out

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties