0

kerst thumb 150Natuurlijk zijn de feestdagen al ontzettend gezellig om samen met vrienden of familie een paar dagen door te brengen, maar cadeautjes onder de boom en lekker eten maakt het nog veel leuker. Zitten Nederlanders het hele jaar te klagen over zuinig aan doen maar met de kerst maakt dit allemaal niet meer uit.

Gourmetten, een driegangendinersof iets anders lekkers met de kerst: bij de meeste families gaat het om lekker en vooral veel eten dit blijkt ook uit de cijfers. Samsung vroeg zich af hoeveel we nou daadwerkelijk eten en liet daar onderzoek naar doen, de uitkomsten zijn voor ons kleine landje best schokkend.

We blijken gemiddeld 116,50 euro uit te geven aan de gourmetschotels, drank, snacks en alles wat er nog meer bijkomt kijken. Van al die volle boodschappentassen houdt 84% van de mensen voedsel over, waarvan uiteindelijk een kwart in de prullenbak belandt.

Gelukkig verdwijnen de cadeaus daar niet in en daar mag ook best wat aan worden uitgegeven. Per persoon geven we gemiddeld 75 euro uit aan alle verlanglijstjes die we ontvangen. We kopen liever meerdere cadeautjes dan één grote en dat komt neer op 23 euro per pakje onder de kerstboom.

  • kerst thumb

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties