0

Menig vrouw fantaseert al van jongs af aan over De Grote Dag, want dan ben je voor één dag prinses en mag je trouwen in de allermooiste jurk. Maar wat doen vrouwen eigenlijk met hun jurk na de bruiloft? En wat als ze scheiden? Jurkjes.nl deed onderzoek naar vrouwen en hun trouwjurken.

Uit het onderzoek blijktdat we steeds minder voor de traditionele bruidsjurk gaan. De meerderheid van de ondervraagden gaat zelfs voor iets niet-traditioneels en kiest voor kleding die ook bij andere gelegenheden nog gebruikt kan worden, zoals een cocktail- of zomerjurkje.

Na de bruiloft trekt maar liefst zo'n 90% de trouwjurk nóóit meer aan. Zes op de tien (nog steeds) getrouwde vrouwen bewaart 'm dan ook netjes in de kast. De rest maakte er doopjurkjes of wiegbekleding van, gaf de jurk weg of stalde 'm als een kunstwerk uit.

Maar waar laat je je bruidsjurk als je vervolgens gescheiden bent? De helft van de gescheiden vrouwen deed de jurk weg; 36% maakte er een ander blij mee, 14% schonk 'm aan de prullenbak. De jurk uitstallen is onder deze groep - misschien begrijpelijk - niet populair, terwijl toch 4% van de gescheiden ondervraagden de jurk als pronkstuk in huis heeft staan. Waar ga jij voor, uitstallen als pronkstuk, bewaren in de kast of weg-geven/-gooien?
Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties