0

thumb 150Té dik zijn is niet goed voor de gezondheid en dat is algemeen bekend, hoewel niet iedereen daar goed naar luistert. Er is nu een heel simpele methode waarbij je door middel van een meetlint kunt kijken of jouw buikje jouw gezondheid kan schaden.

Britse onderzoekers zijn er na twintig jaar onderzoek achtergekomen dat het verband tussen je taille en je buik zo sterk is, dat de nieuwe formule moet worden gebruikt om te berekenen of je een gezond gewicht hebt. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint, waarmee je het gedeelte tussen je onderste ribben en boven je heupbeen opmeet (niet vals spelen door je adem in te houden!). Is de omtrek van je taille de helft of minder dan jouw lengte, dan zit je goed en hoef je je nergens zorgen over te maken. Zit je daarboven dan is het oppassen geblazen, 80% van de lengte zorgt al voor 1,7 jaar minder te leven.

Vind je al die cijfertjes iets te ingewikkeld? We leggen het even uit door een man als voorbeeld te nemen, die hebben vaak toch een bierbuik. We nemen een man van 178 centimeter, zijn taille mag niet groter zijn dan 88,9 cm (de helft van zijn lengte). Is deze 107 cm dan zal hij 1,7 jaar minder lang leven. Is het extreem gesteld met zijn boek en is de omvang 142 cm? Dan kost hem dit zelfs 20 jaar van zijn leven.

  • thumb 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties