0

iDeal, PayPal, AfterPay, met welke betaalmethode betaal jij het liefste wanneer je online aankopen doet? Met het groeiende aantal uitgaven op het wereldwijde web, groeit ook de markt van betaalmethodes. Allemaal willen ze de markt veroveren, maar welke betaalwijze is het populairst?

GfK in samenwerking met iDeal en Thuiswinkel.rog deden onderzoek en wat blijkt? iDeal is, net als vorig jaar, de meest gebruikte betaalwijze als het gaat om online aankopen. Als grootste speler blijven zij ook dit jaar weer groeien. Toch zijn ook AfterPay en PayPal sterke stijgers, hun transacties zijn het afgelopen jaar bijna verdubbeld.

Verder bleek ook dat Nederlandse consumenten in het eerste halfjaar van 2015 gemiddeld duurdere aankopen via mobiele apparaten doen dan in de eerste helft van 2014. "Met online kopen via smartphones en tablets is de Nederlandse consument steeds meer vertrouwd. Dat blijkt uit de stijging in het gemiddeld besteed bedrag via deze apparaten, én het feit dat bijna 3,8 miljoen aankopen via smartphone zijn gedaan. De groei kan versneld worden als betaalinstellingen investeren in nog eenvoudiger betaaloplossingen zoals one-click buy’, aldus Paul Alfing, senior adviseur betalingsverkeer Thuiswinkel.org. Welke betaalwijze kies jij?

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties