0

hoofdpijn 150Iedereen heeft wel eens hoofdpijn, gelukkig kunnen we daar meestal gewoon doorheen werken dankzij een paracetamolletje of aspirine. Bij mensen met migraine helpt echter helemaal niets tegen hun hoofdpijn. Alleen slapen verlicht bij hen de pijn.

Migraine wordt veroorzaakt door een stof die zorgt dat de bloedvaten rond je hersenen uit gaan zetten. Het uitzetten van de aderen is wat de scherpe pijn veroorzaakt. Die kan zo erg worden dat je niet meer goed kan zien, misselijk wordt en je evenwichtsorgaan wordt aangetast.

Gelukkig is er nu een oplossing gevonden voor diegenen die met chronische hoofdpijn kampen. Onderzoekers hebben een injectie ontwikkeld die het verspreiden van de pijn veroorzakende stof tegengaat. De spuit, die op 172 proefpersonen is getest, liet het aantal uren en dagen dat de participanten migraine ervaarden aanzienlijk dalen.

Er zijn nog geen bijwerkingen gevonden voor het medicijn, de toekomst ziet er dus rooskleurig uit voor mensen die last hebben van migraine. Wanneer de injectie verkrijgbaar is en of iedereen die last heeft van migraine in Nederland de injectie kan krijgen, is nog niet bekend.

  • hoofdpijn 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties