0

150 SeksAlle blonde vrouwen zijn dom en alle mannen met grote voeten hebben een grote penis. Althans, dat wordt ons altijd geleerd, maar niet alle ‘standaard’ verhalen die ons worden geleerd zijn waar. Er zijn namelijk onwijs veel mythes de wereld in geholpen en zeker ook op het gebied van seks zijn niet alle dingen die ons worden geleerd waar.

Zo horen we altijd dat mannen iedere 7 seconden aan seks denken en dat het goed is om af te vallen. Hoe leuk deze verhalen ook zijn, helaas zijn ze niet allemaal waar. Wij hebben de tien grootste broodje aap verhalen op het gebied van seks voor je op een rijtje gezet mét de waarheid erbij. Lees ze snel hieronder.

Hoe groter de voeten, hoe groter…
Zo lijkt de grootte van een piemel af te meten te zijn aan de grootte van z’n handen, voeten of neus. Niet dus! Uit onderzoek blijkt dat er helemaal niet zo’n duidelijk verband ligt tussen de grootte van de penis en de handen en/of voeten. Er is wel degelijk een stofje (hox) dat zorgt voor de groei van je handen, voeten, oren, neus en de geslachtsdelen maar dit betekent niet dat ze in dezelfde stijgende lijn groeien. Het enige wat je dus te weten komt als je naar een man z’n schoenen kijkt in de club is zijn smaak in schoenen, want voor the package moet je het gewoon maar even afwachten.

Mannen zijn seksueel het meest actief als ze 18 zijn…
Het verhaal gaat dat je als vrouw zijnde het best kunt gaan voor een jonge hunk, omdat hij on top of the world is qua seksuele verlangens. Toch blijkt dit een typisch broodje aap verhaal. Mannen blijken juist het vaakst seks te willen hebben in hun mid thirties terwijl vrouwen dit juist hebben in hun twintiger jaren. Het feit dat een vrouw beter voor een toyboy kan gaan is dus een fabeltje, want de mannen ‘pieken’ juist later dan de vrouwen, dus met een oudere man zou je juist meer in balans staan.

Seks is goed voor de lijn
Helaas, deze klinkt zo mooi, maar ook de mythe dat seks goed is voor de lijn blijkt niet helemaal waar. De vrouw die een volledig uur vol aan de bak is moet nog geboren worden en zo blijkt de echte intensieve ‘work-out’ tijdens de seks maar zo’n vijf minuten te duren. Tijdens deze minuten verbranden we 25 tot 125 calorieën; tuurlijk dit zijn er een hoop voor maar vijf minuutjes werk, maar de intensiteit ligt hier zo hoog, dat je het echt niet langer uithoudt. Gewoon naar de sportschool dus voor dat afgetrainde lichaam.

Mannen denken iedere 7 seconden aan seks
Vaak wordt ons verteld dat mannen iedere zeven seconde aan seks denken, maar dit zou betekenen dat mannen meer dan 6.000 (!) keer per dag aan seks denken. Het zou mensen niet alleen gek maken, maar mensen zijn dan ook gewoon niet meer in staat om überhaupt nog te functioneren. Wel is het zo dat meer mannen vaker aan seks denken per dag dan vrouwen. Zo zou meer dan de helft van de mannen geregeld aan seks denken op een dag in tegenstelling tot 19 procent van de vrouwen.

Oesters wekken seksuele verlangens op
Al jaren lang denken mensen dat oesters een afrodisiacum is, evenals pure chocolade, maar ook uit deze droom moeten we je helpen. Geen enkele studie heeft namelijk uitgewezen dat deze glibberige zeevruchten de seksuele verlangens opwekken. Er zitten allerlei mineralen in die zeker goed zijn voor je lichaam en waar je ‘gelukkiger’ van wordt. Voor chocola geldt het zelfde, er zitten stofjes in waardoor je je blijer en fijner voelt, dit zou op lange termijn van invloed kunnen zijn op je seksuele verlangens, maar dan gaat het puur om het feit dat mensen met een beter humeur meer zin hebben in seks dan grumpy people.

Seks is slecht voor je hart
De verhalen van mensen die een hartaanval hebben gehad tijdens de seks zijn, doen al eeuwen de rondte en dat is natuurlijk ook meteen de grootste angst van de mensen met een hartkwaal. Maar rustig aan, geen stress, want dit broodje aap verhaal is wel heel erg opgeblazen. De kans op een hartaanval tijdens de seks is even groot bij iedereen, het kan namelijk altijd dat tijdens een intensieve activiteit je hart van slag raakt, maar deze kans is 1 op een miljoen! En daarbij is de intensiviteit tijdens een gemiddelde sekspartij lager dan tijdens een andere sportactiviteit. Bij een potje voetbal is de kans op een hartaanval bijvoorbeeld net zo groot als bij een sekspartij; heel erg klein.

Je wordt dik van de pil
Veel meisjes beginnen rond een bepaalde leeftijd met de pil. Niet alleen als voorbehoedsmiddel, maar ook om een regelmaat te krijgen in de ovulatiecyclus. Toch willen sommige meiden niet aan dit kleine monstertje beginnen omdat, naar zeggen van heel veel andere vrouwen, je heel wat aankomt van dit kleine pilletje. Gelukkig mogen we ook deze roddel de wereld uit helpen. Vroeger was het zeker zo dat je aankwam tijdens het gebruik van de pil. Er zat toen namelijk veel oestrogeen en progestin in de pil verwerkt waardoor als ‘bij-effect’ een toenemend gewicht kon plaatsvinden. Tegenwoordig zit er gelukkig een veel lagere dosis hormonen in verwerkt, waardoor je niet meteen kilo’s aankomt. Wel kun je een ander eetpatroon krijgen door deze hormonen, als je daar op let en dan hoeft er verder niets aan de hand te zijn.

De kwaliteit van sperma verslechterd met de jaren
Veel mannen denken dat de kwaliteit en de snelheid van sperma met de jaren afneemt. Maar sperma is helemaal niet gekoppeld aan de leeftijd: de productie van het goedje is voor de rest van het leven bepaald en blijft altijd in dezelfde mate werken. Het enige waardoor het misschien lijkt dat het allemaal wat langzamer en minder wordt na de jaren is omdat het hele zaakje allemaal meer gaat hangen, zoals alles dat doet naar mate we ouder worden. De huid wordt slapper en de spieren zijn minder getraind. Juist daardoor wordt de sperma minder snel vervoerd, waardoor het lijkt dat het sperma zelf trager is.

Seksen voor het sporten is slecht voor je
Er wordt vaak verteld dat je de nacht voordat je een belangrijke wedstrijd hebt je maar beter niet kunt seksen. Je zou een minder goede concentratie hebben, minder kracht en ook de mate van testosteron zou afnemen. Dat betekent dat je je niet meer volledig zou kunnen geven en het dus je prestatie beïnvloedt. Toch lijkt het tegendeel bewezen; je zou juist beter presteren als je de avond ervoor een goede sekspartij hebt gehad. Vaak wordt het testosteron juist verhoogd door seks, waardoor je agressiever kunt reageren op situaties tijdens een wedstrijd.

  • 10 Seks

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties