0

150Bij ons op de redactie vliegen de avocado’s ons om de oren. Het is geliefd bij hartstikke veel health guru’s en zij kunnen ook niet meer zonder. Waarschijnlijk ben jij er ook helemaal weg van en eet je het graag tijdens de lunch.

We weten niet beter dan dat avocado’s goed voor je zijn, maar is dat eigenlijk wel zo? Wij hebben onze research skills in de strijd gegooid en het voor je uitgezocht. Er is onwijs veel informatie beschikbaar over avocado en we konden toch nog wél een nadeel vinden van deze superfood.

Con’s
Een van de redenen dat sommige mensen niet zoveel avocado’s eten is het feit dat het veel vetten en calorieën bevat. Eén avocado bevat bijvoorbeeld al 250 calorieën en 28 gram vet. Als je af wilt vallen, dan kun volgens Australia’s Woman’s Weekly het beste je vetiname tussen de 30 en 40 gram per dag houden. Vetinname minder dan 20 gram is te laag en op deze manier mis je essentiële vetzuren en vetoplosbare vitaminen. Volgens Australia’s Woman’s Weekly kun je het beste 1 avocado per dag eten en dat is genoeg om op je brood te smeren. Eet je nou veel andere vetten, dan is het dus niet aan te raden.

Pro’s
De avocado is volgens website Authoritynutrition een unieke vrucht, die maar liefst twaalf voordelen voor de gezondheid kent. Het stukje fruit (want dat is het en geen groente) zit boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine K, vitamine B6, vitamine E, kalium en vitamine C. Onderzoek heeft uitgewezen dat de krachtige antioxidanten in avocado’s je ogen kunnen beschermen en de hoge dosering kalium kan je bloeddruk verlagen. Daarnaast is avocado ook heel goed voor je huid als je het aanbrengt als maskertje. Gebruik de schillen om het op je gezicht te smeren en laat het vijf minuten lekker intrekken. Avocado is ook nog eens goed als wilt gaan voor een vleesvrij dieet:

“The avocado is one of the most valuable foods which nature has given man. For those concerned about eliminating meat from their diet, this offers not merely a “substitute,” but a food which is much superior in value for human maintenance. It is rich in protein and fat and comparatively higher than any other fruits in these elements. The fat is more digestible than animal fats”, aldus living-foods.com

De con’s wegen dus eigenlijk niet op tegen de pro’s. Het moge duidelijk zijn dat we avocado’s voor altijd in onze harten kunnen sluiten vanwege de talloze gezondheidsvoordelen. Avocado’s zijn hartstikke safe, mits je er niet té veel van eet natuurlijk.

  • avocado

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties