0

girl staying homeWij vrouwen zijn eigenwijs en kunnen prima tegen een pijntje. Geen probleem dus voor ons om met een licht griepje toch op kantoor te zitten. Onze mannen liggen dan kermend in bed en zeuren om kippensoep, maar wij zijn wat dat betreft het ‘sterke geslacht’.

Toch lijkt deze badass attitude ons uiteindelijk meer kwaad dan goed doen. Het resulteert er namelijk ook in dat we pas in een laat stadium van onze kwaaltjes naar de huisarts gaan en dat is niet verstandig. Amerikaanse onderzoekers vonden dat 66% van de vrouwen een griepje liever laten overwaaien dan dat ze langs de huisarts gaan. Dit is zelfs 82% als het gaat over preventieve zorg, dus om even te checken of het wel goed met je gaat. Ook zijn wij vrouwen eerder geneigd om via internet uit te zoeken wat we hebben om vervolgens te bedenken welke medicijnen we nodig hebben.

Niet alleen is dit volgens doktoren heel gevaarlijk, maar het kan ook nog eens heel tijdrovend zijn. Gezien tijd één van de factoren is dat we doktersbezoekjes uitstellen is dat best wel ironisch. Kom je er laat achter dat je toch iets serieus te pakken hebt, dan kan het een stuk meer tijd kosten om te genezen.

  • girl staying home

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties