0

Healthy mealsDe meeste vrouwen kennen wel de strijd die afvallen heet. Of je nou tientallen kilo’s wilt kwijt raken, of dat er drie hardnekkig kilo’s zijn die je niet krijgt weg gesport, dat maakt niet uit. Afvallen is en blijft een moeilijke opgave.

Er lijkt echter hulp te komen uit een onverwachte hoek. Techgigant Google is namelijk bezig met een applicatie die de calorieën in een maaltijd kan berekenen op basis van een foto. Dit maakte het bedrijf bekend op een conferentie over deep learning, een proces waarbij computers zichzelf een taak leren op basis van een gigantische hoeveelheid data. Op gegeven moment kunnen de computers dan zelf nieuwe data genereren.

Het programma, Im2Calories, zou op basis van de grootte van het bord en de porties eten erop kunnen benaderen hoeveel calorieën de maaltijd bevat. Hartstikke handig als je bezig bent met gewicht verliezen. Helaas heeft het bedrijf nog geen concrete voorbeelden gegeven van toepassingen voor dit programma. Hoe het ingezet gaat worden, weten we dus nog niet.

  • Asperges meal

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties