0

eye 150We maken ons allemaal weleens schuldig aan een mooie, donkere smokey eye, waar veel eyeliner aan te pas komt. Voor veel vrouwen is een dikke streep zwarte eyeliner zelfs een dagelijkse must! Uit onderzoek blijkt echter dat dit heel slecht kan zijn voor je ogen…

Bij het opdoen van eyeliner op je onderste ooglid zijn er verschillende technieken. Je kan de eyeliner aanzetten net onder je wimpers, maar ook op het binnenste van je ooglid, het waterige randje. Deze laatste techniek heet tightlining en zorgt voor een hele zwoele oogopslag, maar het is ontzettend gevaarlijk voor je gezondheid! Dat blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Eye and Contact Lens. 

Als je je oogpotlood daar aanbrengt, komt er namelijk veel van het product in je ogen terecht en uiteindelijk bij je traanbuisjes. Als er teveel van het product daar terecht komt dan kan dat zorgen voor nare ooginfecties, opgezwollen ogen en uiteindelijk (in zeldzame gevallen) in allergische reacties. Breng jij je eyeliner aan op het binnenste van je onderste ooglid, dan komt er tot 30% meer van het product in je ogen terecht.

Maar niet alleen oogpotlood kan beschadigingen aanbrengen in je ogen, ook je mascara kan in je ogen terecht komen en hetzelfde kwaad aanrichten. Helemaal als je lenzen draagt, moet je goed op deze risico’s letten. Je ogen zijn dan nóg gevoeliger voor infecties.

  • eye 500
    Dit is dus niet verstandig.

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties