0

spiegelVeel vrouwen voelen zich dikker tijdens de menstruatie, maar een nieuw onderzoek laat zien dat het wellicht allemaal in ons hoofd zit. Professor Hildebrandt van de Universiteit van Michigan onderzocht rond de 350 vrouwen om te kijken wat hormonen tijdens de menstruatie ons allemaal laten doen en denken.

Het onderzoek richtte zich voornamelijk op de relatie tussen ongesteld zijn en de angst om dikker te worden. Niet geheel verbazingwekkend bleek dat wanneer de vrouwen in het onderzoek menstrueerden, zij zich ook meer zorgen maakten om hun lijn.

In het onderzoek moesten de deelnemende vrouwen elke dag een dagboek bijhouden en zo bleek dat tijdens de premenstruele periode en tijdens de menstruatie vrouwen veel meer aan hun gewicht denken dan in de periode dat zij niet ongesteld zijn. Voornamelijk de schuldgevoelens die wij overhouden aan emotionele eetaanvallen tijdens een menstruatie maken ons bang om dik te worden.

Maar sinds wanneer is ongesteld zijn niet meer het beste excuus om eens helemaal los te gaan een week? Precies, wij voelen ons dus helemaal niet schuldig.

  • spiegel 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties