0

RESEARCH Beha dragen zorgt juist voor uitgezakte borstenVanaf het moment dat wij vrouwen een beetje borsten gaan ontwikkelen, stoppen wij ze weg in een beha. Alles om te voorkomen dat ze meisjes gaan hangen (oké én om ze keurig verbogen te houden voor de rest van de wereld). Maar helaas lijkt het er nu op dat we zijn voorgelogen.

Uit een Frans onderzoek blijkt dat het dragen van een beha ervoor zorgt dat de borstspier slapper wordt en de borsten juist gaan hangen. Professor Jean-Denis Rouillon is van mening dat het niet dragen van een beha de borsten in vorm houdt en rugpijn juist voorkomt.

Volgens Rouillon voelt 42 procent van de vrouwen zich niet geheel comfortabel  in de eerste vier maanden als ze hun meisjes los laten hangen, maar dat gaat weg. Helaas is het niet dragen van een beha niet goed voor je carriere. Onderzoek van The Centre for Talent Innovation wijst uit dat vrouwen die geen beha dragen, minder kans hebben om promotie te krijgen.

Nog even een kanttekening bij het onderzoek van Rouillon; deze was uitgevoerd onder een klein groepje vrouwen en de lange termijneffecten van behaloos door het leven gaan zijn nog niet bekend.

Britse celeb Kelly Brook zonder beha

Britse celeb Kelly Brook zonder beha

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties