0

RESEARCH vaginaNiet alleen het scheren, waxen en de vagina beplakken met strass steentjes is populair. Cosmetische ingrepen waarbij de schaamstreek onder handen wordt genomen zijn de laatste jaren helemaal on trend. Artsen waarschuwen nu voor deze zogenaamde designer vagina’s, want gevaar ligt op de loer.

Volgens Australische onderzoekers is er een verwrongen beeld ontstaan onder vrouwen van een realistisch beeld van de Vajayjay. Het aantal schaamlipcorrecties is vervijfvoudigd en veel vrouwen denken dat hun vagina abnormaal is waardoor ze steeds vaker onder het mes gaan. Honderd Australische vrouwen tussen de 13 en 30 jaar werd gevraagd naar plaatjes van vagina’s te kijken. Zo keken de proefkonijnen naar designer vagina’s, met kleine binnenste schaamlippen en normale vagina’s.

De designer vagina kwam als populairste uit de bus, wat volgens de wetenschappers komt doordat vrouwen weinig kans hebben om hun eigen vagina te vergelijken met die van andere. Zoals vrouwen dat wel de hele dag doen met billen, borsten en taille.

artsen waarschuwen voor vagina

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties