0

17b3d0cac870420ada8d0c81eac76c61Het blijft bij vrouwen altijd een moeilijk probleem: gaan we voor een smokin’ hot bikini body of gunnen we onszelf dat ene stukje chocolade? Meestal proberen we in ieder geval niet teveel te eten van de heerlijke zoetigheid omdat het naast slecht voor de lijn ook slecht voor de gezondheid is. Maar nieuw onderzoek zet onze wereld helemaal op zijn kop.

Als je niet zo dol bent op pure chocolade dan viste je constant naast het net als het gaat over de health benefits van chocolade. Alleen rauwe of in ieder geval zo puur mogelijke chocolade zou namelijk bepaalde voordelen hebben en dus een te verantwoorden snack zijn. Nieuw onderzoek toont echter aan dat ook melkchocolade goede effecten op je lichaam kan hebben.

Een groep onderzoekers volgde twaalf jaar lang de snack gewoontes van 21.000 mensen en kwam erachter dat jezelf regelmatig trakteren op een stukje melkchocolade goed is voor je hart. Het kan namelijk hartaanvallen voorkomen en ook de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

Eerder onderzoek bewees al dat pure chocolade heel goed voor ons kan zijn. Hieronder vind je een lijst van 12 gezondheidsvoordelen die chocolade kan hebben. Voor de meeste (maar niet alle) onderzoeken geldt wel dat het gaat om pure chocolade!

1. Verkleint kans op hartaanvallen en hart- en vaatziekten 
Als je tot 100 gram chocolade per dag eet kan je het risico op hartaanvallen en hart- en vaatziekten met 11% verkleinen ten opzichte van personen die nooit chocolade eten. Dit geldt voor zowel pure als melkchocolade.

2. Verbetert de functie van je hersenen 
Chocolade is rijk aan magnesium en laat dat nou net de stof zijn die je brein nodig heeft om gezond te blijven. Bovendien kan regelmatig kleine hoeveelheden chocolade nuttigen de bloedtoevoer naar je hersenen vergroten, wat betekent dat je brein meer zuurstof krijgt.

3. Kan helpen tegen verkoudheid
Chocolade bevat antioxidanten die je immuunsysteem kunnen boosten, hartstikke goed dus om een stukje chocolade te eten als je een verkoudheid te pakken hebt.

4. Is goed voor je tanden 
Wetenschappers hebben ontdekt dat een stof die in chocolade zit je tandglazuur kan verharden. Deze stof schijnt zelfs effectiever te zijn dan het algemeen bekende fluoride.

5. Verlaagt de bloeddruk 
De flavonoïden die in chocolade kunnen zitten kunnen helpen bij het verlagen van je bloeddruk. Deze stof zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten iets vergroten, waardoor de druk erop minder wordt.

6. Verlicht stress 
Chocolade kan helpen bij het verlichten van je stress. Een klein orgaan in je hersen, die stress- en angstgevoelens controleert heeft baat bij een toevoer van magnesium. En inderdaad, dat zit in chocolade! Het is dan ook bewezen dat mensen met matige tot hoge stressgevoelens die twee weken iedere dag een stukje pure chocolade aten aan het eind van die twee weken minder stress ervoeren.

7. Houd je slank 
Misschien wel het meest verrassende van alles is dat chocolade je slanker kan maken. Bepaalde stoffen in deze heerlijke zoetigheid geven je metabolisme en verbranding namelijk een boost!

8. Maakt je mooi
Van chocolade wordt je mooi, er zijn immers niet voor niets zoveel beautyproducten met cacao erin verwerkt. Dit is te danken aan de antioxidanten in chocolade, die kunnen schade aan de huid verhelpen.

9. Zorgt voor dikker haar 
Chocolade/cacao kan bijdragen aan dik en gezond haar. Dit kan je doen door een cacao masker voor je haren te kopen/thuis te maken, maar ook door chocolade te eten. Zoals eerder gezegd verhoogt chocolade de bloedsomloop in onder andere de hersenen, dit geldt dus ook voor je hoofdhuid. Meer bloed naar je hoofdhuid betekent dat je haren meer voedingsstoffen kunnen opnemen en gezonder worden!

12. Maakt je blij
De Oude Romeinen dachten dat chocolade een afrodisiacum was, hoewel dat nooit is bewezen is het wel bewezen dat we gelukkig worden van het eten van chocolade. Bovendien is er ook ontdekt dat vrouwen die regelmatig chocolade nuttigen een hoger libido hebben.

  • 17b3d0cac870420ada8d0c81eac76c61

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties