0

HM reportBij de woorden fashion en shoppen denken wij al snel aan vrouwen. Toch zijn er ook mannen die geïnteresseerd zijn in de laatste trends en die stiekem – ja, we hebben jullie wel door – een kijkje nemen op I Love Fashion News.

Voor die mannen hebben we goed nieuws. H&M komt namelijk dit najaar uit met een nieuwe urban mannencollectie genaamd Mauritz Archive, die geinspireerd is op stoere outdoor activiteiten. De lijn is op het lijf geschreven van echte oermannen die toch fashionable voor de dag willen komen. Maar ook voor de dames is de nieuwe collectie interessant. Is jouw vriend namelijk niet zo heel erg bezig met zijn outfit, dan is het een goed idee om hem binnenkort eens mee te slepen naar de H&M winkel. Dit is namelijk de ideale kans om the boyfriend even een goede najaarsoutfit aan te meten. En je kunt daarna altijd nog onder het motto ‘we zijn er nu toch’, heel even naar de vrouwencollectie afdwalen.

Mauritz Archive neemt ons even mee terug in de tijd naar hoe de, inmiddels wereldberoemde, modeketen ooit ontstaan is. De oprichter van H&M Erling Persson begon met een klein winkeltje in het centrum van Stockholm dat outdoorkleding voor mannen verkocht. De ontwerpers van H&M vonden het dit najaar hoog tijd worden om die kleding weer terug te brengen, maar dan natuurlijk in een modern (herfst)jasje.

De collectie zit vol met mooie najaarsitems zoals warme truien, overhemdbloesjes, comfortabele jeans, stoere boots en herfstjacks in typische fall kleuren zoals bordeaux rood en donkergroen. Ook aan de materialen is veel aandacht besteed; om het authentieke gevoel te versterken is gebruik gemaakt van speciale materialen zoals gewaxt katoen en hoge kwaliteit wol.

De echte fashion oermannen moeten aanstaande donderdag 19 september even stoppen met op beren jagen en vissen vangen; vanaf dan is de Mauritz Archive collectie online en in geselecteerde H&M winkels te koop.

IMG_2514

IMG_2516

IMG_2517

IMG_2518

IMG_2523

IMG_2530

IMG_2532

IMG_2534

Zanger en presentator Bart Boonstra en fashionable vriendin

Zanger en presentator Bart Boonstra en fashionable vriendin

Ook oermannen willen af en toe van hun baard af... Met een biertje in de hand, dat dan weer wel

Ook oermannen willen af en toe van hun baard af… Met een biertje in de hand, dat dan weer wel

Fashion people

Fashion people

IMG_2566

IMG_2568

IMG_2572

IMG_2573

IMG_2581

Blogger Leroy van commedesleroi.com en stylist friend

Blogger Leroy van Comme des Leroi en stylist friend

IMG_2600

(Beeld: ILFN)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties