0

REPORT FoxesFoxes is de stage name van Louisa Rose Allen. De 22-jarige singer-songwriter won eerder dit jaar een Grammy en gister mochten wij van I Love Fashion News in Bitterzoet haar de crop top van het lijf vragen.

De zangeres verscheen in een outfit die Foxes zelf omschreef als ‘tourbus chic’. Denk Nike Air Max, skater skirt, crop top en Foxes’ enorme bos haar. Haar nummer ‘Clarity’ in samenwerking met Zedd was een enorm succes en ook haar nieuwe single ‘Let Go For Tonight’ belooft een klapper te worden. Katy Perry riep al dat Foxes iemand is om in de gaten te houden! Op 12 mei lanceert Foxes haar album Glorious en moet je zeker luisteren, want de melancholische popliedjes van deze zangeres en fashionista in hart en nieren worden de soundtrack van jouw zomer.

Kort geleden mocht je een Grammy voor Best Dance Recording in ontvangst nemen voor het nummer Clarity, zocht je zelf de jurk uit voor dit moment?
Eigenlijk werd ik opeens gebeld door Vivienne Westwood of zij mij mocht kleden voor de gelegenheid. Ik ben altijd al een fan geweest van Vivienne, ze is een geweldige designer en als zij vraagt of ze je mag kleden dan zeg je natuurlijk geen ‘nee’. Dat was een fantastisch moment.

Binnenkort wordt je allereerste album gelanceerd waarvoor je al je eigen nummers schrijft. Waar komt je inspiratie voor de muziek en de videoclips vandaan en bedenk je de clips ook zelf?
Ja, ik ben heel visueel ingesteld. Meestal komt de videoclip en het nummer tegelijkertijd tot stand. Ik ben enorm geïnspireerd door films van Wes Anderson (Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel). Daarnaast ben ik een enorme fan van de stijl en het tijdperk van Edie Sedgewick en Bridget Bardot.
Bekijk de clip Hold On To Heaven onderaan het artikel.

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?
Op dit moment ‘tourbus chic’ omdat we veel onderweg zijn, maar mijn moeder heeft een vintage boutique. Ik was veel te vinden in tweedehands winkels en vintage shops. Daarnaast kocht ik ook veel dingen die ik dan zelf vermaakte. Op dit moment ben ik geobsedeerd door de film Romy & Michelle’s High School Reunion en door de stijl van Mathilda in Leon. Ik verzin samen met mijn stylist de kledingstukken die ik graag zou dragen, de jaren ’90 is op dit moment zeker mijn favoriete stijl.

Is er een celebrity met wie je graag van kledingkast zou willen ruilen?
Zonder twijfel Chloe Sevigny. Ze ziet en moeiteloos stijlvol uit en mixt en matcht items die niet per se bij elkaar passen, maar toch altijd een geweldige outfit worden. Maar ook Edie Sedgewick, haar stijl is een beetje grungy, maar met een eigen twist. Ik hou van jassen en vrolijke kleuren, maar ook van stiletto’s met pom poms.

Is er een kledingstuk waar we jou nooit in zullen zien?
Cowboy boots en een cowboyhoed. Verschrikkelijk. Vooral die Britse meisjes die tijdens hun vrijgezellenfeest van die roze cowboyhoeden dragen met veren. Mij niet gezien in een cowboyhoed en al helemaal niet in combinatie met een roze scherp. Nu we het erover hebben, alles dat te maken heeft met een vrouwelijk vrijgezellenfeest mag verboden worden.

Wat is je stijladvies?
Mijn moeder zegt altijd: “Whatever happens in life, show your waist”. Het is belangrijk om je als vrouw te kleden naar je figuur, je sterke punten te accentueren en trots te zijn op je lichaam.

Hoe voelde het toen twee van de nummers gebruikt werden in Gossip Girl?
Dat was fantastisch! Ik was thuis toen mijn manager mij belde met het nieuws, ik heb een goed aantal minuten van blijdschap door het huis gerend. Gossip Girl was op dat moment mij lievelingsserie

Je verjaardag komt eraan, is er een items op je wish list dat je graag zou willen hebben?
Er is en nieuwe Miu Miu bag die ik héél graag zou willen hebben. Het is letterlijk een tas die regelrecht uit Romy & Michelle’s High School Reunion zou kunnen komen. Hij is glimmend roze en fantastisch en misschien als ik hier en daar maar vaak genoeg de hint laat vallen dat ik ‘m dan krijg.

Bekijk de clips van Hold On To Heaven en Let Go For Tonight hieronder.

  • Foxes - Mktg Use Photo-31342095
  • Foxes 2 - James Bailey-21327923
  • MTV24536-31342087
  • Sony-Foxes-PR_882 - Andrew Woolfenden-21327927

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties