0

REPORTOf wij van I Love Fashion News het leuk zouden vinden om internationale topdesigner Jørgen Simonsen, jawel het geniale brein achter de iconische jurk van Jennifer Lopez, te interviewen over zijn samenwerking met Specsavers?

De Deense Jørgen Simonsen is niet alleen maar bekend om zijn groene Versace jurk. Nee, deze topdesigner ontwierp ook voor sterren als Madonna en Sarah Jessica Parker en daarnaast was hij Head of Design bij Versace en Valentino en werkte hij samen met John Galliano. Jørgen Simonsen is niet zomaar iemand en daarom nam I Love Fashion News vorige week licht zenuwachtig plaats tegenover deze modeontwerper.

In samenwerking met Specsavers ontwierp Jørgen Simonsen voor Osiris een collectie bestaande uit 13 unieke monturen. De ontwerper legde aan de hand van zijn moodboards het thema uit, Folkloristic Fetishism. En dat klinkt ongeveer net zo tegenstrijdig als het eruit ziet. Zo liet Jørgen zich inspireren door bijvoorbeeld catwoman maar ook door toreadors. Door traditioneel Deense klederdracht, maar ook door heftige bondage en punker. Qua prints en materialen liet Jørgen zich inspireren door kant en krokodillen, maar ook door de helmen van politieagenten en astronauten.

Dare To Be Different is de boodschap van de collectie en anders is het zeker. Jørgen Simonsen laat zijn favoriete ontwerp uit de collectie zien. Een metalen bril, met een plastic jasje eromheen. Eigenlijk zijn het twee monturen in één die door de bewerking allemaal uniek zijn.

De invloeden van het moodbood zien we ook terug in het materiaalgebruik. Zo is er NXT gebruikt. Nooit eerder werd dit materiaal voor een bril gebruikt, want NASA gebruikt dit voor ruimtepakken omdat het licht is van gewicht, ijzersterk en mega buigbaar. Grappig is dat deze monturen in een boyfriend en girlfriend uitvoering gemaakt zijn.

Kort geleden bracht Jennifer Lopez een eerbetoon aan haar iconische Versace jurk, door tijdens een optreden de show te stelen in een soort gelijke outfit. Op de vraag of hij het niet fantastisch vindt dat de jurk veertien jaar later nog steeds onvergetelijk is antwoordde Jørgen: “Natuurlijk is het fantastisch, maar ik heb het eerlijk gezegd niet gezien. Ik ben zoveel meer dan die jurk alleen, blijft dit ontwerp me al mijn hele carrière achtervolgen”. Dat de Deense designer inderdaad zoveel meer is dan alleen de groene Versace jurk blijkt wel uit zijn collectie voor Specsavers.

Bekijk het report en de brillen hieronder. De brillen zijn vanaf 30 juni verkrijgbaar en kosten €169,- inclusief enkelvoudige glazen op sterkte.

 • DSC_1330
  De twee moodboards die Jørgen Simonsen maanden geleden samenstelden voor het ontwerpproces van de collectie
 • DSC_1331
  En een jurk die de ontwerper voor modehuis Versace ontwierp
 • DSC_1334
  De brillen uit de collectie van Jørgen Simonsen voor Specsavers
 • DSC_1329
  Redacteur Jasmijn en Jørgen Simonsen maken even een selfie met de favoriete monturen van de designer uit de collectie
 • DSC_1333
  Naast de brillen van Jørgen Simonsen heeft Specsavers dit seizoen nog talloze andere leuke monturen in de collectie
 • DSC_1337
  Zoals deze bruine exemplaren met een retro tintje
 • DSC_1345
  Een mirror selfie van redacteur Jasmijn met één van haar favoriete 'cat-eye' monturen uit de collectie van Specsavers. #specsaversnederland
 • Specsavers_Osiris_EU169,95_25669152 FRONT
  Metalen montuur gegoten in plastic
 • Specsavers_Osiris_EU169,95_25669220 FRONT
  Groene eye-catcher en favoriet van de designer
 • Specsavers_Osiris_EU169,95_25669237 FRONT
  His or hers montuur
 • Specsavers_Osiris_EU169,95_25669244 FRONT
  Hoekig cat-eye montuur

www.specsavers.nl

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties