0

REPORT Spijkers en spijkersGisteravond vond alweer de laatste avond van de Amsterdam Fashion Week plaats en deze werd natuurlijk in stijl afgesloten. Niemand minder dan de twee Spijkers en Spijkers zusjes kregen de eer om de fashion week met een knaller van een show af te sluiten.

Truus en Riet Spijkers presenteerde gisteravond hun SIS collectie met de titel ‘Around the world in a day’, geïnspireerd op het boek van Jule Verne. Sinds het boek gaat reizen vele malen snellen en door middel van mind travelling is elke afstand in een fractie van een seconde bereikbaar. Dit is wat de zusjes inspireerde, want met je hoofd in de wolken is alles mogelijk.

De tweeling wist met hun grafische en kleurrijke collectie het modepubliek te verassen. Ook, de styling was bijzonder. De modellen droegen namelijk allemaal grijze wollen sokken in hun hooggehakte sandalen.

Na de show spraken ILFN’s Jasmijn en Isabelle met de zusjes Spijkers & Spijkers. “Het grootste compliment dat wij kunnen krijgen is als gewone vrouwen, zonder invloed van een stylist, onze kleding dragen en op eigen wijze combineren. Dat is het allergrootste compliment dat je kunt krijgen, daar kan geen celebrity tegen op. Alhoewel, toen Maxima in ons ontwerp droeg was dat natuurlijk ook helemaal fantastisch!”

Op de vraag of er ooit een ontwerp de catwalk op is gestuurd waar de zusjes achteraf toch niet zo blij mee waren werd een volmondig “Nee” geantwoord. “Vaak merken we tijdens het ontwerp proces al direct wat wel of niet werkt. We hebben nog nooit een ontwerp de catwalk op gestuurd waar we niet 100% achter stonden”.

In 2012 ontwierpen de zusjes Spijker & Spijkers een jurkje voor het EK. Op de vraag of we dit jaar een WK creatie van het duo kunnen verwachten antwoorden beide dames: “Wij zijn op dit moment niet bezig met het ontwerp van een oranje jurkje voor het WK”.

Bekijk de foto’s van de show hieronder.

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

ILFN's Jasmijn en Isabelle met Truus en Riet Spijkers

ILFN’s Jasmijn en Isabelle met Truus en Riet Spijkers

Beertje van Beers

Beertje van Beers

Beauty stylist  Tom Sebastian

Beauty stylist Tom Sebastian

(Beeld: BN’s -Bruno Press, Catwalk – Peter Stigter)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties