0

Macaroni met kaas was vroeger mijn favoriete eten: simpel, maar ik vond het zo lekker. Groente erbij? Nee bedankt, het liefste at ik ook nog eens witte penne. Als ik er zo op terugkijk, verbaas ik me over hoe erg mijn smaak inmiddels is veranderd, nu heb ik veel liever romige avocado spinazie pasta of een vegan groente curry met kikkererwten. Toch kan ik me voorstellen dat mac & cheese voor kinderen nog steeds een topcombinatie is. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een alternatief recept dat helemaal vegan en verantwoord is. 

"Mac 'n cheese is vooral voor kinderen nog steeds een topcombinatie"

Zo gezegd zo gedaan! Deze heerlijke macaroni met kaas saus van edelgist vlokken was het antwoord. Perfect voor volwassenen maar ook een geweldig recept voor de kleintjes! 

Ingrediënten
3 grote aardappelen
1 grote wortel of 2 kleine wortels
2 middelgrote uitjes
150 ml water
75 gram onbewerkte cashewnoten
50 ml vette kokosmelk (dus geen light variant)
3 eetlepels edelgist vlokken
sap van 1 citroen
1 teentje knoflook
snuf versgemalen peper
snuf kurkuma poeder
300 gram (rode linzen) pasta
Grote hand spinazie

Bereiding
Breng in een kleine steelpan water aan de kook. In de tussentijd schil je de aardappelen en de wortels en snij deze in stukjes. Doe hetzelfde met de uitjes en de knoflook.

Wanneer het water kookt doe je alle ingrediënten in het warme water. Doe de deksel op de pan en laat de groente in vijf minuutjes gaar koken. Je wil dat de ingrediënten nog een bite hebben dus kook deze niet te lang. Giet het water af en doe alle ingrediënten in je keukenmachine.

"Je wil dat de ingrediënten nog een bite hebben dus kook deze niet te lang"

In een andere pan kook je de cashewnoten vijf minuten. Een alternatief is dat je ze een nacht laat weken in water. Dit vergeet ik vaak, dus koken is voor mij de oplossing.

Maak de pasta klaar naar instructies op het pak.

Doe de cashewnoten en alle overige ingrediënten, behalve de linzenpasta en de spinazie, bij de groenten in je keukenmachine en mix tot je een dikke kaassaus hebt. Proef en voeg eventueel nog wat extra kruiden, edelgist vlokken of citroen toe.

Giet de vegan kaassaus bij de gekookte pasta en roer dit door elkaar. Schep op een bord en serveer met flink wat rauwe spinazie. Enjoy!

Tekst: Sanne van Rooij

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties