0

De feestdagen zijn achter de rug en waarschijnlijk heb jij ook net even iets meer gegeten dan gebruikelijk. Geen reden om je 'schuldig' te voelen want dat extra stukje taart of dat derde stukje chocola moet gewoon kunnen (mits je hier geen gewoonte van maakt). Toch beloof ik mijzelf dan wel, na de feestdagen, in januari 's ochtends met een goed én gezond ontbijt te beginnen. Zo geef je je darmen even wat rust en de mogelijkheid te detoxen na al dat kersteten.

Houd je ontbijtje dus licht, gebruik veel pure ingrediënten waaronder fruit en een klein beetje groenten plus wat eiwitten uit chiazaad en hennepzaad. Voor mij een heerlijk begin van de dag omdat ik er meteen energie van krijg dat ik dan weer graag gebruik voor een stukje hardlopen of wat oefeningen thuis. Belangrijk na de feestdagen is namelijk; kom in beweging!

Deze groene smoothie is een voorbeeld van een van mijn ontbijtjes, maar op mijn blog www.livingthegreenlife.nl deel ik nog meer heerlijke recepten voor een gezonde start!

Groene smoothie Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • handjevol boerenkool
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 50 ml kokoswater
  • 10 ml citroensap

Bereiding
Het allerfijnste van het maken van een smoothie is dat deze binnen 1 minuut klaar is! Gooi gewoon alles in de blender, mix tot er geen klonten meer inzitten en enjoy! De dag feestelijk beginnen? Schep dan de smoothie in een bakje en versier met wat fruit!

Tekst: Sanne van Rooij

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties