0

QUOTE Victorias Secret seksualiseert jonge meisjesWelk meisje droomt er nou niet van om een Victoria’s Secret model te zijn? Met hun lingerie ben dan wel geen Angel, maar je kunt je tenminste in de outfits hullen van modellen als Doutzen Kroes en Candice Swanepoel. Naast hun ‘gewone’ lijn heeft het ondergoedmerk ook een collectie gericht op meisjes die naar ‘college‘ gaan.

En over een campagne van die lijn, genaamd Pink, is ophef ontstaan. In de reclame staat de tekst ‘Bright Young Things’ en op de strings van de lijn die gepromoot wordt, staan woorcombinaties als ‘Call Me’, ‘Wild’, and ‘Feeling Lucky’. Dat is bij een aantal moeders in het verkeerde keelgat geschoten want zij vinden dat 16-jarige meisjes hierdoor verkeerd beïnvloed worden.

I don’t want a brand like Victoria’s Secret telling my daughters what sexy should be and my son that girls have to look or dress a certain way. Sexualisation of girls by marketers has been found to contribute to depression, eating disorders, and early sexual activity — and this new ad campaign is a glaring example of a culture forcing girls to grow up too fast”, aldus een boze moeder die een online petitie is begonnen.

Volgens Victoria’s Secret slaat de tekst ‘Bright Young Things’ op het ondergoed en niet op meisjes. Ook zeggen ze dat de Pink lijn dus niet bedoeld is voor 16-jarige meisjes, maar voor college girls. Wat vinden jullie? Een overdreven reactie van de moeder of is Victoria’s Secret te ver gegaan?

victorias secret bright young things

De bewuste campagne

www.victoriassecret.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties