0

tim gunn transgender modellen 150Ineens was Andrej Pejic er; het model dat geboren was als man maar nu ook regelmatig als vrouw door het leven gaat en het liefst ook zo genoemd wil worden. Ze was niet alleen te zien in een Hema (!) reclame maar ook in diverse shows en shoots voor luxe modelabels.

Heel goed door de diversiteit wat ons betreft, maar één bekend modepersoon heeft het niet zo op transgender modellen en dat is Tim Gunn, de man die je misschien wel kent als de coach uit Project Runway. Zijn standpunt? “Ik vind het vreemd dat designers jongens en mannen met een puberlichaam in vrouwenkleding steken omdat vrouwen en mannen compleet andere figuur hebben. Je kunt als vrouw zijnde jezelf dan niet in dezelfde outfit voorstellen.”

Maar dat is niet het enige wat Tim erover te zeggen heeft. “Het onderstreept de body issues waarvan we weten dat vrouwen mee kampen. De wereld zegt dat er iets mis is met vrouwen en dat ze er beter uit zouden zien als ze een lang en dun mannenlichaam hadden zonder heupen. Het is vreselijk! Als je transgender bent en je besluit als een vrouw door het leven te gaan, betekent het niet dat je jouw heupen laat breken en breder laat maken. Je hebt nog steeds de bottenstructuur van een man.”

Wat vinden jullie van het standpunt van Tim Gunn?

Heidi Klum en Tim Gunn

Heidi Klum en Tim Gunn

Andrej Pejic

Andrej Pejic

Andrej Pejic als man voor het magazine Fiasco

Andrej Pejic als man voor het magazine Fiasco

Andrej Pejic als vrouw voor Hema

Andrej Pejic als vrouw voor Hema

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties