0

yolanthe sylvie chantal boschker 150Het voetbalwereldje is een heel apart wereldje, dat is geen geheim. Over de spelers wordt gezegd dat ze dames verslinden bij de vleet, ook al hebben ze een vrouw en kids thuis, en die spelersvrouwen zouden er zelf geen leven meer op nahouden. Natuurlijk allemaal heel cliché, maar er schuilt vast een kern van waarheid in voor velen.

Nu doet één van die spelersvrouwen een boekje open. Chantal Boschker, echtgenote van keeper Sander Boschker, vertelt in de biografie van haar man dat ze het niet zo heeft op Yolanthe en Sylvie. Ze maakte de twee dames mee tijdens het WK van 2010. “Op een dag vroeg Yolanthe: “bij wie hoor jij dan?”. Ik zei: “Bij de derde keeper”. “Wie is dat dan?”, vroeg ze toen. “Sander Boschker”, zei ik. “Nooit van gehoord”, zei Yolanthe. “Oh jee”, dacht ik/ “Dit is een andere wereld”.

Chantal’s ervaring met Sylvie was nog minder aangenaam. De spelers zaten business class en de spelersvrouwen ‘tussen het gewone volk’. “Sylvie zat gewoon tussen ons in. En maar mopperen op haar plek in het vliegtuig. Dat ze daar moest zitten, dat kon echt niet. Uiteindelijk ging ze naar voren, naar Rafael en is daar de hele tijd gebleven. Dat zijn dus van die meiden die denken dat ze heel wat voorstellen”.

 • Yolanthe en Sylvie in 2012 bij de Beau Monde awards
  Yolanthe en Sylvie in 2012 bij de Beau Monde awards
 • Sander en Chantal Boschker
  Sander en Chantal Boschker
 • Sylvie
  Sylvie
 • Yolanthe
  Yolanthe

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties