0

rihanna harpers bazaar 2015 640Het is geen geheim dat het slecht gaat met de bladenwereld. Steeds minder mensen hebben abonnementen op tijdschriften en ook in de winkels worden steeds minder magazines verkocht. Een aantrekkelijke cover is belangrijker dan ooit: dit zorgt er immers voor dat een blad uit de winkels wordt meegenomen door klanten.

Wat blijkt? WWD en Fortune melden dat wanneer Rihanna op de cover staat van een blad, deze een stuk vaker over de toonbank gaat dan als bijvoorbeeld Taylor Swift erop prijkt. Het maartnummer van Vogue dit jaar met Karlie Kloss en de eerder genoemde blonde zangeres erop, werd een stuk slechter verkocht dan het Vogue‘s maartnummer uit 2014 met Rihanna. De exotische beauty zorgde er zelfs voor dat Harper’s Bazaar een verkoop groei had van 0,8 procent. Dit lijkt weinig, maar hierbij moet je bedenken dat magazine sales normaal gesproken maandelijks dalen…

Zowel Fortune als WWD twitterden over dat je het beste Rihanna op jouw magazine kan hebben en de zangeres kon niet anders dan dit te beamen door het te retweeten.

  • rihannaharpersbazaarmarch2015
  • Rihanna-Vogue-March-2014

(Beeld: Harper's Bazaar & Vogue)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties