0

Karl Lagerfeld haalt niet alleen het nieuws met zijn ontwerpen, ook over zijn uitspraken wordt regelmatig geschreven. Zo vond hij Kate Middleton’s moeder sexy en noemde hij Adele “een beetje te dik”.

Nu heeft hij weer een bijzondere uitspraak gedaan. Volgens hem heeft mode niks te maken met eetstoornissen. “Het verhaal met die anorectische meisjes – niemand werkt met hun. Eetstoornissen hebben niks te maken met mode. Mensen die dat hebben, hebben familieproblemen en dat soort dingen.”

“Er zijn minder dat 1 procent meisjes die anorexia hebben, maar meer dan — in Frankrijk, ik weet niet hoe dat zit in Engeland — 30 procent van de vrouwen hebben overgewicht of zelfs ernstig overgewicht. Dit is veel gevaarlijker en slechter voor de gezondheid. Vandaag de dag zitten meisjes met junk food voor de televisie en dat soort dingen zijn gevaarlijk voor de gezondheid van de meisjes.

Als klap op de vuurpijl voegt hij daaraan toe: “Modellen zijn dun maar niet zo dun. Alle nieuwe meisjes zijn niet zo dun. Weet je, er is een nieuwe evolutie gaande.”

Mee eens of niet?

www.karl.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties