0

LV 640Exacte cijfers over de winst van luxe modehuizen worden eigenlijk nooit bekend gemaakt. Ondanks dat het met allemaal waarschijnlijk wel oké gaat, anders hadden we het wel geweten, kan het natuurlijk altijd beter en is dat ook het doel van de modehuizen.

LVMH, het moederbedrijf van Louis Vuitton, bracht positief nieuws naar buiten over de verkoopcijfers. In het eerste kwartaal (Q1) heeft het bedrijf een goede omzet gedraaid. Dit maakte ze duidelijk met de woorden: ‘excellent start to the year’. Maar LVMH heeft nog meer labels onder zijn hoede: Givenchy, Céline, Fendi en Kenzo om er maar een paar te noemen.

Ook deze merken hebben het goed gedaan in het eerste kwartaal, maar over geen van hen werden even lovende woorden gesproken als over Louis Vuitton. Over Marc Jacobs, ook onderdeel van LVMH, werd niet gerept in het rapport. Waarschijnlijk doordat zij op het moment grote veranderingen ondergaan nu de Marc by Marc Jacobs lijn wordt opgeheven.

Alle merken van LVMH samen waren goed voor een omzetstijging van maar liefst 16%, zo een 8300 miljoen dollar. Er is op het LVMH kantoor vast getoost met champagne toen ze deze cijfers doorkregen, die fles konden ze zich namelijk makkelijk veroorloven!

  • LV 500

(Beeld: eu.louisvuitton.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties