0

London Catwalk RTW SS15 - Vievenne Westwood Red LabelFashion designer Vivienne Westwood houdt er wel van om flinke statements te maken. Daarnaast zet de 73-jarige zich in voor een aantal doelen zoals PETA, Oxfam en is ze bezig met het opzetten van petities.

Laatst zette ze een petitie op voor het reduceren van genetisch gemodificeerde gewassen oftewel GMO. Ze heeft er namelijk genoeg van dat er zoveel troep in het eten zit waar mensen niets van af weten. Vivienne werd flink aan de tand gevoeld over organisch eten door een BBC Radio 5Live reporter die zei dat niet iedereen organisch eten kan kopen.

De mode ontwerpster reageerde dat ze dan maar minder moeten eten. Gelukkig merkte ze zich al snel op dat ze wel heel fel reageerde en zei vervolgens ‘They don’t have any choice – this is the point. You’ve got all these processed foods, which is the main reason people are getting fat.” Vivienne eet alleen maar groente en fruit en raakt vlees al een aantal jaren niet aan omdat ze gelooft dat het slecht voor haar gezondheid is. Daarnaast vindt ze het ook verschrikkelijk voor de dieren.

Haar comments werden online meteen bekritiseerd omdat er in Engeland heel veel mensen zijn die problemen hebben met het betalen van rekeningen en zich dus ook geen organisch eten kunnen veroorloven. Vivienne reageerde vervolgens erg teleurgesteld. ”I’m deeply upset if anyone would think I don’t care about starving people or don’t understand the terrible situation some people are in, quite the opposite, I have spent years campaigning for social and human rights issues”, aldus de mode ontwerpster.

  • London Catwalk RTW SS15 - Vievenne Westwood Red Label
    Vivienne Westwood

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties