0

QUOTE Ik moest letterlijk kotsen van mijn eigen uitsprakenIedereen was geschokt na de antisemitische uitspraken van John Galliano. De gevallen Dior ontwerper ging naar rehab in Arizona en zegt nu inmiddels twee jaar sober te zijn. Maar tot nu toe wist het publiek niet wat er in zijn hoofd omging na zijn fatale uitlatingen.

In het eerste interview na het incident, dat gedaan werd door de Amerikaanse Vanity Fair, onthult de designer: “Mijn assistent vertelde me over de video. Toen ik ‘m zag, gaf ik over. Ik voelde alsof ik de straat op liep en aangereden werd door een bus of een vrachtwagen en al het bloed wegtrok uit mijn benen. Ik was verlamt van angst.”

Daarvoor had de ontwerper eigenlijk in een roes geleefd. Eerst dronk hij alcohol tijdens de paar dagen die hij nodig had om bij te komen na de presentatie van nieuwe collecties. Omdat de collecties steeds sneller op elkaar volgden, ging Galliano steeds vaker en meer drinken. Uiteindelijk kon hij niet meer slapen.

“Ik ging pillen slikken omdat ik niet meer kon slapen. Daarna ging ik pillen slikken omdat ik niet kon stoppen met trillen. Mensen haalden grote flessen alcohol voor me. Aan het einde dronk ik alles wat voor handen was. Vodka, of vodka met tonic. Wijn omdat ik dacht dat ik ervan kon slapen maar dat klopte niet. Ik kon er enkel de stemmen in mijn hoofd tot stilte mee manen. Ik dacht nooit dat ik een alcoholist was. Ik dacht dat ik het onder controle had.”

Het is niet zo dat niemand Galliano gewaarschuwd had. Zowel Sidney Toledano (C.E.O. van Dior) en Bernard Arnault (C.E.O. bij Dior eigenaar LVMH) spraken de ontwerper aan op zijn gedrag. John’s reactie? “Is dit het lichaam van een alcoholist”, terwijl hij zijn shirt omhoog lifte.

Topmodel Linda Evangelista was de eerste die de ontwerper een bezoekje bracht toen dit mogelijk was in rehab. Daarna nam Kate Moss contact met hem op over de trouwjurk die hij voor haar zou maken. “Het maken van Kate’s trouwjurk heeft me gered omdat het mijn creatieve ‘rehab’ was. Ze daagde mij uit om weer mezelf te zijn.

Benieuwd naar het complete interview? Deze is te lezen in het julinummer van Vanity Fair dat op 7 juni verkrijgbaar is.

Eén van de foto's die Annie Leibovitz maakte voor de shoot horende bij het interview.

Eén van de foto’s die Annie Leibovitz maakte voor de shoot horende bij het interview.

John Galliano laatst met Grace Coddington van Vogue

John Galliano laatst met Grace Coddington van Vogue

www.vanityfair.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties