0

john galliano 150Iedere fashionista kan zich waarschijnlijk nog goed het oops-momentje van John Galliano in 2011 herinneren, dat zijn carrière kostte als ontwerper bij Dior. Nu, een aantal jaar later en na een lange tijd mediastilte, vertelt hij op televisie hoe het met hem gaat en onthult hij zijn toekomstplannen.

Afgelopen zondag verscheen de voormalig Dior designer op de Franse televisie in het nieuwsprogramma Le Supplément. Presentatrice Maïtena Biraben vroeg hem het hemd van het lijf en daar kwamen soms verrassende antwoorden uit voort. Wij hebben de interessantste Q&A’s voor jou op een rijtje gezet!

1. Maakt hij nog een comeback als designer?
Wellicht zit er nog een terugkeer in de modewereld voor hem in. Wel reageerde hij voorzichtig en zei er zelf over dat dit stap bij stap zou moeten gaan. Hoogstwaarschijnlijk zou hij niet teruggaan bij modehuis Dior. Wij zijn benieuwd welk ander merk nog wel met hem zal willen samenwerken.

2. Wat vind hij van het La Perle filmpje?
Samen met Biraben keek de ontwerper nog eens naar hét incident dat hem zijn baan kostte. Het enige commentaar dat hij erop had was: “Terrible hat, no?” Nadat het filmpje viral ging, heeft John meerdere uitgebreide interviews erover gegeven, waarschijnlijk heeft hij erover dus al alles gezegd wat er te zeggen viel.

3. Heeft het filmpje zijn leven gered?
Heel open vertelde de designer dat als het filmpje niet openbaar was geworden, hij hier nu niet meer zou zijn. “I would be dead. That was what you call rock bottom. The positive thing: there’s only one way, and that’s up after that. You can’t get any lower.

4. Hoe zit het met de mensen die hij erdoor is kwijtgeraakt?
Wat dat betreft is hij erg realistisch en beseft hij dat sommige mensen hem nooit zullen gaan vergeven. Hij heeft al een aantal mensen benaderd die hij heeft gekwetst om zijn excuses aan te bieden, dit is ook het begin van zijn herstel. Er is één persoon in het bijzonder waarmee hij hoopt zich te kunnen verzoenen: Bernard Arnault, de baas van Louis Vuitton Moët Hennesy. Dit was dé man die Galliano ontsloeg bij Dior in 2011. De ontwerper hoopt dat hij op een dag bij hem langs kan gaan, om uit te leggen wat er is gebeurd.

5. Hoe gaat het nu met hem?
Na een ellendige tijd achter de rug te hebben gehad, gaat het nu goed met hem en is hij gelukkig. Dit komt mede door zijn vriend Alexis Roche, die ondanks dat altijd aan zijn kant bleef staan en hem door deze moeilijke tijd heeft getrokken. Toen Galliano alles bezat wat zijn hartje begeerde was hij niet gelukkig, maar dat is hij gelukkig nu wel en dat is toch wel het allerbelangrijkste.

  • john galliano

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties