0

john galliano 150John Galliano lijkt zich eindelijk in rustiger vaarwater te begeven. De ontwerper heeft een paar veelbewogen jaren achter de rug met schandalen en zijn ontslag bij Dior. Galliano werkte tijdelijk voor Oscar de la Renta, maar heeft sinds kort een nieuwe baan als creative director van de Russische parfumerie L’Etoile.

De Franse psychiater Boris Cyrulnik wist voor het wekelijkse blad Le Point heel wat interessante dingen los te krijgen bij de veelbesproken ontwerper. Zo vertelde John Galliano dat hij geen makkelijke jeugd heeft gehad. Vooral zijn seksuele geaardheid zorgde voor problemen.

Over zijn antisemitische uitspraken in 2011, die zorgden voor zijn ontslag bij Dior, zegt Galliano dat ze het gevolg waren van meerdere verslavingen en werkgerelateerde stress. Die verslavingen waren het gevolg van jarenlange intimidatie over zijn geaardheid. In combinatie met de enorme druk en stress die hij voelde bij Dior, liet hij zich vervolgens gaan in een café in Parijs die leidde tot een rechtszaak en zijn ontslag.

”Er is mij verteld dat ik professionele zelfmoord heb gepleegd, omdat het de enige manier was om van de vreselijke druk af te komen die ik constant voelde.”

De psychiater, die overigens Joods is, heeft Galliano een advies meegegeven om een balans te vinden tussen werk en rust.

  • john galliano 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties