0

valentino 150Tegenwoordig zijn er heel veel designers die het proberen te maken in de modewereld: sommigen lukt dit maar veel helaas ook niet. Natuurlijk zijn er een aantal modeontwerpers die het tot de top hebben geschopt en waarvan hun naam zeker de geschiedenisboeken in zal gaan.

Valentino Garavani is zo een ontwerper die altijd herinnerd zal worden door zijn fantastische creaties door de jaren heen. In 2008 ging de Italiaanse designer na decennia prachtige collecties de runway te hebben opgestuurd toch eindelijk met pensioen, maar geheel van de kaart verdwijnen deed hij zeker niet. Dinsdagavond was hij te gast bij het programma 92Y, waar hij openhartig vertelde over zijn carrière.

Natuurlijk is het voor iedere designer altijd maar afwachten of een nieuwe collectie goed ontvangen wordt bij de rest van modeland, maar Valentino heeft zich nog nooit onzeker gevoeld over zijn ontwerpen. Zo vertelt hij: “Ik heb altijd mijn show voorbereid vol met geloof: ik geloofde zo erg in mijn jurken dat iedere dag, ieder moment backstage, ik mij dolgelukkig voelde.” Dat geluk heeft hij niet altijd gehad, want de jaren ’80 vond hij ordinair. “Ik haatte die jurken, ze waren buiten proportie met die schouders die niet bij de vorm pasten, ze waren verschrikkelijk!”

  • valentino

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties