0

kelly 150Angelina Jolie maakte gisteren openbaar dat zij, twee jaar nadat ze een preventieve dubbele borstamputatie heeft ondergaan, ook haar eierstokken en eileider preventief heeft laten weghalen. Dit omdat ze wil voorkomen dat haar kinderen later moeten zeggen dat hun moeder is overleden aan kanker.

Het is een ontzettend stoere zet van de moeder van zes, want de operatie betekent dat zij direct in de overgang terecht komt en niet meer zwanger kan raken. Angelina’s dappere beslissing ging niet ongemerkt voorbij. Toen Kelly Osbourne aan tafel zat bij The Talk (een Amerikaanse talkshow) en het gesprek op Angelina’s operatie kwam, onthulde Kelly dat zij ook draagster is van het BRCA1 gen.

Kelly’s moeder, Sharon Osbourne, heeft net als Angelina een preventieve dubbele borstamputatie ondergaan. En ook Kelly twijfelt er niet aan in de toekomst een preventieve operatie te ondergaan, zeker als zij kinderen krijgt. Ook is ze Angelina dankbaar dat zij zo open is over deze kwestie en de ogen opent van vele mensen.

Kelly denkt dat er nu meer mensen zich laten testen op het kankergen en dat de eventuele taboes op preventieve operaties makkelijker bespreekbaar worden.

  • kelly 500
    @kellyosbourne: "Today on @thetalk_cbs I realized @joshgroban has the same tattoos as me! #WhoIsSpoonFeedingWho?"

(Beeld: www.instagram.com/kellyosbourne)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties