0

uniformOchtend kledingstress, we kennen het allemaal. Als een bezetene trek je kleding uit de kast maar er is niks dat je aan wilt, niks staat je en niks is geschikt voor de gelegenheid. Toen de New Yorkse Matilda Kahl een keer te laat kwam op een belangrijke afspraak, doordat ze het idee had dat ze niks aan kon, besloot ze dat dit niet langer zo kon.

Matilda werkt voor Saatchi & Saatchi, een reclamebureau, en moet er voor haar werk dus altijd verzorgd uitzien. Dit geldt natuurlijk voor bijna iedereen, maar bij haar werkte deze eis zo op haar zenuwen dat ze iedere ochtend enorme stress voelde over wat ze aan moest. Toen ze hierdoor te laat kwam op een belangrijke afspraak gooide ze het roer rigoureus om.

Ze ging winkelen, kocht vijftien witte zijde bloesjes en een aantal zwarte, nette broeken. En voor als het koud is, heeft ze ook een zwart colbert uitgezocht. Iedere dag voor inmiddels al bijna drie jaar draagt zij deze combinatie, die zij liefkozend haar werkuniform noemt.

Deze nieuwe instelling bespaart Matilda niet alleen wat-doe-ik-aan stress in de ochtend, maar ook veel geld: “I shopped all the pieces in one day. It burned a hole in my wallet to say the least, but in the long run, it has saved me—and will continue to save me—more money than I could imagine”. 

Matilda is duidelijk nog altijd heel tevreden met haar keuze voor een werkuniform. Zou jij het kunnen? 

  • 11137965_663529127125847_1024110257_n
    @trilltill
  • 891326_729543057097943_1808328886_n
    @trilltill: "1 and a half year with the work outfit today. One less problem, 5 mornings a week. "

(Beeld: www.instagram.com/lilltrill)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties