0

karl lagerfeld 150Iedereen heeft vast een mening klaarliggen over Karl Lagerfeld, de man met het spierwitte haar, de eeuwige zonnebril en de zwarte handschoentjes. Eén ding kan in ieder geval nooit over hem gezegd worden en dat is dat hij lui is.

De ontwerper die op dit moment voor drie verschillende merken tegelijk werkt, Chanel, Fendi en zijn eigen merk Karl Lagerfeld, heeft het er de afgelopen tijd maar druk mee gehad. Naast de twee ready-to-wear collecties voor het Franse en Italiaanse merk en de haute couture voor Chanel, is hij ook nog eens bezig met het ontwerpen van een speciale tas voor Louis Vuitton en met zijn fotografie.

Hoe weet Karl dit allemaal voor elkaar te krijgen? Zelf zegt hij hierover: “Ik sta daar niet teveel bij stil, ik doe het gewoon. Er is een manier van denken, maar hoe minder je denkt hoe meer het voelt als een tweede natuur. Ik ben een soort machine, maar het kost me weinig moeite. Ik heb geen problemen met mijn ego, jongere designers hebben dit wel. Mij boeit het allemaal niet. Het merk is het merk en ik doe wat ik kan.”

Het mag een rare snuiter zijn, maar multitasken kan hij als de beste. Zo krijgt hij het voor elkaar om in het jaar acht verschillende collecties voor Chanel te ontwerpen, een ready-to-wear, schoenen en en bont collectie voor Fendi, drie verschillende lijnen voor Karl Lagerfeld, het fotograferen, cartoons tekenen voor een Duitse krant en al het andere.

De grote vraag die nog rest: slaapt de ontwerper überhaupt wel eens?

  • karl lagerfeld

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties